Loader
 

5 maig: Homenatge a les víctimes espanyoles
del nazisme

5 maig: Homenatge a les víctimes espanyoles
del nazisme

El 5 de maig, és el “Dia d’homenatge a totes les víctimes espanyoles del nazisme”.

Aquesta data és la de l’alliberament, l’any 1945, per part de les tropes aliades, del camp de concentració de Mauthausen, on van ser internats al voltant de 7.500 espanyols, del total de 10.000 que van estar en els camps de concentració nazis. Desproveïts de la seva nacionalitat espanyola per decisió del govern franquista, declarats apàtrides, els espanyols deportats als camps van patir innombrables atrocitats i 5.117 van perdre la vida.

En el marc del projecte Buchenwald, des del departament de Ciències Socials, ens sumem a aquest homenatge. L’alumnat de 4t d’ESO (grups A i B), ha preparat un acte de commemoració en memòria de les víctimes espanyoles, que farem la setmana vinent, a les respectives hores de classe del projecte Viure en Valors.

D’altra banda, us informem de les accions organitzades per l’Associació Buchenwald a les quals us conviden a participar.

Mantenir viva la memòria històrica, reflexionant sobre el passat, ens ha de servir per entendre i construir un present, basat en els valors democràtics i en la cultura de la pau i la defensa dels drets humans. Tal com va dir Jorge Semprún, supervivent de Buchenwald:  “Necesitamos resucitar la memoria, reconquistar la verdad del pasado”.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.