Loader
 

Ruta literària per Madrid

La Ruta Literària per Madrid va  adreçada a l’alumnat de 1r de Batxillerat de la modalitat humanística que estan estudiant, tant en literatura castellana com en literatura universal, les diferents etapes o èpoques de la història de la literatura.

Madrid ha estat des de sempre una ciutat molt lligada a la literatura, en els seus carrers han viscut grans autors i ha esdevingut escenari de moltes obres, és per aquesta raó que fem dos itineraris literaris per tenir una visió  global de la matèria donada i per a consolidar, principalment, dos dels períodes més fructífers, literària i històricament parlant el Renaixement i el Barroc.

  • El Madrid dels Literats. El Barri de les Lletres que van habitar o freqüentar algunes de les importants figures de la literatura espanyola com Cervantes, Lope de Vega, Quevedo, Calderón, Moratín, Zorrilla, Valle-Inclán…
  • El Madrid dels Àustries. El Barri dels Àustries, que coincideixen històrica i culturalment amb el Renaixement i Barroc.

 

Com?

Amb la participació activa i responsable del alumnat, que pot assumir temes organitzatius i d’execució d’activitats. Els propis alumnes són els protagonistes en la preparació i desenvolupament l’activitat.

Objectius

  • Suscitar en els alumnes una actitud d’aprenentatge permanent, tant dintre com fora de l’aula.
  • Desenvolupar l’hàbit lector com a font d’aprenentatge, coneixement i desenvolupament personal: Llegir per a aprendre.
  • Conèixer els aspectes bàsics de la diversitat cultural, natural i social amb el fi de poder valorar-los i respectar-los.
  • Apreciar i gaudir del plaer que aporta la lectura, amb l’afegit de poder de vivenciar-la amb intensitat in situ: El gust de llegir.
  • Fomentar la convivència, l’activitat i el treball en equip.