Loader
 

Banc de sang

La Jornada de donació de sang és un projecte d’aprenentatge-servei que s’engloba dintre del pla d’entorn del nostre centre i que es realitza tots els cursos des del departament de cicles formatius. El projecte consisteix en que l’alumnat, normalment del CFGM Atenció a persones en situació de dependència, organitzi una jornada de donació de sang a l’institut.

La preparació de la jornada té les següents fases:

 

1. Formació

Els alumnes adquireixen tots els coneixements necessaris sobre el funcionament del banc de sang, la sang i la donació, mitjançant una visita al Banc de Sang i Teixits de Barcelona,  per tal de poder seguir amb els següents passos del projecte.

2. Organització

L’alumnat prepara tot el material necessari per donar a conèixer la Jornada que es farà a l’institut (cartells, webs, app, flyers, enganxines, polseres, cançons…).

3. Difusió

L’alumnat s’encarrega que la gent del municipi i rodalies s’assabenti del dia de la Jornada de donació, mitjançant penjades de cartells i xerrades tant a l’institut com a les escoles del mateix poble.

4. Jornada de donació

Durant la jornada l’alumnat fa l’acompanyament a totes les persones que venen al donar sang a l’institut. L’organització d’aquestes jornades és molt enriquidora i engrescadora per als nostres alumnes que any rere any s’impliquen al màxim i treballen molt, per aconseguir el màxim de donants possibles!