NOTÍCIES
NOTÍCIES
Des del Banc de Sang i Teixits se’ns ha expressat l’agraïment per la jornada de donació de sang que vam fer el passat, 18 de maig. Han estat 52 les persones, de les quals 14 ho han fet per primera vegada.
L’alumnat de cicles formatius, concretament el grup de 2n d’Atenció a les persones en situació de dependència del matí, va rebre el passat dijous 5 de maig a un grup d’usuaris i usuàries del Centre Ocupacional L’Espiga, de Vilafranca del Penedès.
Aquest centre s’adreça a persones adultes amb discapacitat física, psíquica i/o altres trastorns associats, i es duen a terme, mitjançant una atenció diürna de tipus rehabilitador i habilitador, els serveis de teràpia ocupacional, a fi que puguin assolir, dins de les possibilitats de cadascú, i a través d’un programa individual, la màxima inclusió social.
Els usuaris i les usuàries són persones amb paràlisi cerebral, distròfies musculars, traumatismes cranials i altres afectacions en edat laboral, però les limitacions de les quals els impedeixen, temporal o definitivament, la seva inclusió en el món laboral o especial de treball. Al Centre Ocupacional poden fer moltes feines amb suport i les adaptacions pertinents.
El grup de 2n de TAPSD va organitzar un seguit d’activitats de caràcter lúdic ajustades als interessos i a les característiques de les persones que hi participarien, amb l’objectiu de donar-los una experiència d’oci inclusiu i relacions socials fora del centre.
Així, van poder posar en pràctica els continguts i habilitats apresos en el Mòdul Professional d’Atenció i suport psicosocial, preparant, implementant i avaluant les activitats desenvolupades.
L’alumnat de 2n de CFGM Atenció a persones en situació de dependència, ha organitzat la Jornada de donació de sang a l’institut en el projecte d’aprenentatge-servei que realitzem a cicles formatius.
Enguany, la jornada és el proper dimecres 18 de maig de 15:30 a 20:00 h.
Cal demanar hora a www.donarsang.gencat.cat
Per a més informació, visiteu la web de la Jornada de donació de sang elaborada per l’alumnat: https://donansunlife2019.wixsite.com/totsdiferents2022
Us hi esperem!
Aquesta data és la de l’alliberament, l’any 1945, per part de les tropes aliades, del camp de concentració de Mauthausen, on van ser internats al voltant de 7.500 espanyols, del total de 10.000 espanyols que van estar en tots els camps de concentració nazis. Desproveïts de la seva nacionalitat espanyola per decisió del govern franquista, declarats apàtrides, els espanyols deportats als camps de concentració nazis van patir innombrables atrocitats, perdent la vida 5.117.
En el marc del projecte Buchenwald i la xarxa de prevenció del feixisme Mai Més, des del departament de Ciències Socials, ens sumem a aquest homenatge. Cada grup de 4t d’ESO, de manera col·laborativa, ha preparat un acte de commemoració en memòria de les víctimes espanyoles, que farem a les respectives hores de classe de Religió i Cultura i valors ètics.
D’altra banda, divendres passat l’alumnat de 4t va participar en la IX trobada de Joves de la Xarxa Mai Més, on va poder compartir amb l’alumnat d’altres centres de Catalunya i del País Valencià, les diverses activitats de memòria històrica que realitzem dins del projecte Història de Vides. Aquest curs hem obert Les Caixes de la Memòria, per tal de rescatar de l’oblit a les víctimes de la deportació, reconstruint les seves biografies.
Reflexionar sobre el passat ha de servir per entendre i construir un present, basat en els valors democràtics i en la cultura de la pau i la defensa dels drets humans.
Tal com va dir Marcel·lí Garriga, vilanoví supervivent de la deportació a Buchenwald, hem de mantenir:
Esperança en aquesta mirada jove, en els seus ulls joves, que vessen llàgrimes quan travessen les portes dels camps de Mauthausen o de Buchenwald; esperança en els seus punys joves alçats, ferms, compromesos en la lluita contra el feixisme; esperança en aquest jovent que, segur, no s’ho mirarà, i actuarà, que, segur, agafarà el testimoni de la dignitat de les víctimes i ens ajudarà a barrar el pas a l’extrema dreta i el feixisme, a construir aquesta Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme-Mai Més, a construir aquesta xarxa de trinxeres contra el feixisme a cada ciutat de Catalunya, d’Espanya, d’Europa.
En memòria dels i les deportades espanyoles que no van dubtar en sacrificar-ho tot per a defensar la llibertat.
Departament de Ciències Socials
Volem compartir amb tots i totes la satisfacció d’haver estat guanyadors a la fase semifinal del Garraf en el Certamen de Lectura en Veu Alta.
El jurat d’aquest acte ha seleccionat per a la fase final els alumnes de 3r i 4rt de l’ESO la Clàudia Huerta, el Martí Escofet i la Samia El Ouachoune en la categoria Tropa de Corsaris, i la Lucia Molinedo de 1r de ESO en la categoria de Corsaris, com a representants de la comarca del Garraf en la Final Territorial a Barcelona que es celebrarà el proper mes de maig.
Felicitats! I ànims per la final!
ESO: 1, 2 i 3 de març de 17 a 19 h.
Cicles Formatius: 4 i 5 d’abril a les 16 h.
Batxillerat: 7 d’abril de 17 a 19 h.
Grups reduïts.
Cal demanar cita prèvia a través dels formularis online (ESO, Cicles Formatius i Batxillerat).
Des de l’Espai Jove de Les Roquetes ens proposen col·laborar en la campanya solidària per recaptar diners per a la Marató de TV3, aquest any dedicada a la investigació de la salut mental amb el lema “La Marató que trenca murs”. Els pròxims dies, a les portes d’entrada de l’institut, es muntaran unes paradetes on es vendran números pel sorteig de paneres; els productes d’aquestes paneres han estat donats pel comerç local.
El projecte del nostre centre “Espai de memòria” ha estat acceptat a participar en els pressupostos participatius municipals.
A partir del 20 d’octubre del 2021 comença el període de votacions, en les quals hem demanat que participin les famílies del nostre centre i a l’alumnat major de 16 anys.
Cliqueu aquí per saber més sobre el projecte…
Per si és del vostre interés, us informem del proper DEBAT ONLINE del PROGRAMA D’ACTIVITATS de la XVIII FESTA PER UNA SOCIETAT INCLUSIVA AL GARRAF.
1r premi de batxillerat al projecte “L’aposta de SEAT i l’existència d’un nou futur a l’automoció”, realitzat pel Marc Sabrià Penya i l’Alejandro Tortolero.
1r premi de grau mitjà al projecte “Ajupar, Casal d’aprenentatge”, realitzat per la Paula Prades, la Júlia Puiggròs, el Rubén Pérez i l’Ainhoa Nicole Piñero.
2n premi de grau mitjà al projecte “Roqued SAD”, realitzat per la Irene Martínez, la Vanesa Ruíz, la Lucía Egea, l’Anna Fèlix i la Mónica Flores.
1r premi de grau superior al projecte “L’educació emocional a l’aula”, realitzat per la Judith Ros, la Rosalia Llenas i la Maria del Mar García.
2n premi de grau superior al projecte “Alternights”, realitzat per la Susana Bravo, la Laura Burgos, el Noel Domínguez, la Núria Martínez, la Sabrina Mas i l’Alexis Soto.
3r premi de grau superior al projecte “Gènere i diversitat”, realitzat per la Valeri Galindo, la Gènia Jiménez i l’Alba Lanchas.
Premiades pel punt de llibre: la Júlia Castellví de 2n ESO i la Lucia Peña de 1r ESO.