Loader
 

NOTÍCIES

NOTÍCIES


 • Espai Jove de Ribes: Activitat “Trenquem diferències?” divendres 17 de juny i Activitats d’estiu (17/06/22)
Sexualitats diverses
 • “Estiuegem” casal d’estiu a l’institut (02/06/22)
 • Calendari segones convocatòries de Cicles Formatius (27/05/22)

 

Les segones convocatòries de CCFFF es realitzen la setmana del 7 al 10 de juny, podeu consultar dies i horaris per cicles, al següent document:

Calendari segones convocatòries 21/22

 • Jornada d’èxit de donació de sang (27/05/22)

Des del Banc de Sang i Teixits se’ns ha expressat l’agraïment per la jornada de donació de sang que vam fer el passat, 18 de maig. Han estat 52 les persones, de les quals 14 ho han fet per primera vegada.

Ha estat una activitat que s’ha preparat dintre del mòdul de síntesi (MP14) per part de les professores Núria Adell i Marta Pérez i l’alumnat de 2n del CFGM de TAPSD.
Consta de les següents fases:
1a fase Formació de l’alumnat.
2a fase Preparació i realització de la campanya de difusió:
    – Disseny de pòsters, flyers, bosses, logo campanya, etc.
    – Dinamització de xarxes socials.
    – Creació d’un curt, cançó, …
    – Organització de xerrades, tallers, …
3a fase Realització de la Jornada de donació.
Molt bona feina!
L’equip directiu
 • Cursos intensius d’estiu (21/05/22)

Organitzats per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i finançats pel Pla Educatiu d’Entorn (gratuïts).

Podeu consultar dates i inscripcions al següent document:

Cursos estiu 22

 • Jornada d’activitats lúdiques de l’alumnat de 2n TAPSD amb usuaris i usuàries del Centre ocupacional L’Espiga (18/05/22)

L’alumnat de cicles formatius, concretament el grup de 2n d’Atenció a les persones en situació de dependència del matí, va rebre el passat dijous 5 de maig a un grup d’usuaris i usuàries del Centre Ocupacional L’Espiga, de Vilafranca del Penedès.

 

Aquest centre s’adreça a persones adultes amb discapacitat física, psíquica i/o altres trastorns associats, i es duen a terme, mitjançant una atenció diürna de tipus rehabilitador i habilitador, els serveis de teràpia ocupacional, a fi que puguin assolir, dins de les possibilitats de cadascú, i a través d’un programa individual, la màxima inclusió social.

 

Els usuaris i les usuàries són persones amb paràlisi cerebral, distròfies musculars, traumatismes cranials i altres afectacions en edat laboral, però les limitacions de les quals els impedeixen, temporal o definitivament, la seva inclusió en el món laboral o especial de treball. Al Centre Ocupacional poden fer moltes feines amb suport i les adaptacions pertinents.

 

El grup de 2n de TAPSD va organitzar un seguit d’activitats de caràcter lúdic ajustades als interessos i a les característiques de les persones que hi participarien, amb l’objectiu de donar-los una experiència d’oci inclusiu i relacions socials fora del centre.

 

Així, van poder posar en pràctica els continguts i habilitats apresos en el Mòdul Professional d’Atenció i suport psicosocial, preparant, implementant i avaluant les activitats desenvolupades.

Va ser una experiència molt important i enriquidora per a l’alumnat i creiem que els i les nostres convidats/des van gaudir molt.

 

Us deixem algunes fotos!

 • 18 de maig: Jornada de donació Banc de Sang (15/05/22)

 

L’alumnat de 2n de CFGM Atenció a persones en situació de dependència, ha organitzat la Jornada de donació de sang a l’institut en el projecte d’aprenentatge-servei que realitzem a cicles formatius.

 

Enguany, la jornada és el proper dimecres 18 de maig de 15:30 a 20:00 h.

 

 

Cal demanar hora a www.donarsang.gencat.cat

 

Per a més informació, visiteu la web de la Jornada de donació de sang elaborada per l’alumnat: https://donansunlife2019.wixsite.com/totsdiferents2022

 

Us hi esperem!

 • 5 de maig, Dia d’homenatge als espanyols deportats i morts als camps de concentració i a totes les víctimes espanyoles del nazisme (4/05/22)

Aquesta data és la de l’alliberament, l’any 1945, per part de les tropes aliades, del camp de concentració de Mauthausen, on van ser internats al voltant de 7.500 espanyols, del total de 10.000 espanyols que van estar en tots els camps de concentració nazis. Desproveïts de la seva nacionalitat espanyola per decisió del govern franquista, declarats apàtrides, els espanyols deportats als camps de concentració nazis van patir innombrables atrocitats, perdent la vida 5.117.

 

En el marc del projecte Buchenwald i la xarxa de prevenció del feixisme Mai Més, des del departament de Ciències Socials, ens sumem a aquest homenatge. Cada grup de 4t d’ESO, de manera col·laborativa, ha preparat un acte de commemoració en memòria de les víctimes espanyoles, que farem a les respectives hores de classe de Religió i Cultura i valors ètics.

 

D’altra banda, divendres passat l’alumnat de 4t va participar en la IX trobada de Joves de la Xarxa Mai Més, on va poder compartir amb l’alumnat d’altres centres de Catalunya i del País Valencià, les diverses activitats de memòria històrica que realitzem dins del projecte Història de Vides. Aquest curs hem obert Les Caixes de la Memòria, per tal de rescatar de l’oblit a les víctimes de la deportació, reconstruint les seves biografies.

 

Reflexionar sobre el passat ha de servir per entendre i construir un present, basat en els valors democràtics i en la cultura de la pau i la defensa dels drets humans.

 

Tal com va dir Marcel·lí Garriga, vilanoví supervivent de la deportació a Buchenwald, hem de mantenir:

Esperança en aquesta mirada jove, en els seus ulls joves, que vessen llàgrimes quan travessen les portes dels camps de Mauthausen o de Buchenwald; esperança en els seus punys joves alçats, ferms, compromesos en la lluita contra el feixisme; esperança en aquest jovent que, segur, no s’ho mirarà, i actuarà, que, segur, agafarà el testimoni de la dignitat de les víctimes i ens ajudarà a barrar el pas a l’extrema dreta i el feixisme, a construir aquesta Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme-Mai Més, a construir aquesta xarxa de trinxeres contra el feixisme a cada ciutat de Catalunya, d’Espanya, d’Europa.

 

En memòria dels i les deportades espanyoles que no van dubtar en sacrificar-ho tot per a defensar la llibertat.

 

Departament de Ciències Socials

 • Semifinalistes del Garraf: XVIII Certament de Lectura en Veu Alta (30/03/22)

Volem compartir amb tots i totes la satisfacció d’haver estat guanyadors a la fase semifinal del Garraf en el Certamen de Lectura en Veu Alta.

El jurat d’aquest acte ha seleccionat per a la fase final els alumnes de 3r i 4rt de l’ESO la Clàudia Huerta, el Martí Escofet i la Samia El Ouachoune en la categoria Tropa de Corsaris, i la Lucia Molinedo de 1r de ESO en la categoria de Corsaris, com a representants de la comarca del Garraf en la Final Territorial a Barcelona que es celebrarà el proper mes de maig.

 

Felicitats! I ànims per la final!

 • Portes Obertes 2022 amb cita prèvia (11/02/22)

ESO: 1, 2 i 3 de març de 17 a 19 h.

Cicles Formatius: 4 i 5 d’abril a les 16 h.

Batxillerat: 7 d’abril de 17 a 19 h.

Grups reduïts.

Cal demanar cita prèvia a través dels formularis online (ESO, Cicles Formatius i Batxillerat).

 • Inauguració Biblioteca Josep Pla el dissabte 19 de febrer (16/02/22)

 • Campanya solidària de col·laboració amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio (10/12/21)

Des de l’Espai Jove de Les Roquetes ens proposen col·laborar en la campanya solidària per recaptar diners per a la Marató de TV3, aquest any dedicada a la investigació de la salut mental amb el lema “La Marató que trenca murs”. Els pròxims dies, a les portes d’entrada de l’institut, es muntaran unes paradetes on es vendran números pel sorteig de paneres; els productes d’aquestes paneres han estat donats pel comerç local.

Els dies que es muntarà la paradeta són:
• Dilluns 13 de desembre de 8:00 a 8:30 a la porta per on entren cicles formatius i batxillerat, i de 11:00 a 12:00 al porxo davant la porta principal.
• Dimarts 14 de desembre de 18:00 a 18:30 al porxo davant la porta principal.
• Dimecres 15 de desembre de 8:00 a 8:30 a la porta per on entren cicles formatius i batxillerat, i de 11:00 a 12:00 al porxo davant la porta principal.
• Dijous 16 de desembre de 18:00 a 18:30 al porxo davant la porta principal.
• Divendres 17 de desembre de 8:00 a 8:30 a la porta per on entren cicles formatius i batxillerat, i de 11:00 a 12:00 al porxo davant la porta principal.
Gràcies!
LA MARATÓ DIU MOLT DE TU!
 • Projecte “ESPAI DE MEMÒRIA” acceptat als pressupostos participatius de Sant Pere de Ribes (20/10/21)

El projecte del nostre centre “Espai de memòria” ha estat acceptat a participar en els pressupostos participatius municipals.

 

A partir del 20 d’octubre del 2021 comença el període de votacions, en les quals hem demanat que participin les famílies del nostre centre i a l’alumnat major de 16 anys.

 

Cliqueu aquí per saber més sobre el projecte…

Espai de memòria al Galí, vídeo

Pressupostos participatius 2021, Sant Pere de Ribes

 •  18 a FESTA PER A UNA SOCIETAT INCLUSIVA: Programació tardor 2021

Per si és del vostre interés, us informem del proper DEBAT ONLINE del PROGRAMA D’ACTIVITATS de la XVIII FESTA PER UNA SOCIETAT INCLUSIVA AL GARRAF.

 • Guanyadors 1ª edició del Concurs de projectes d’estudis postobligatoris de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes (1/07/21)

I per acabar el curs, dimecres vam assistir a l’entrega de premis al Centre Cívic de Les Roquetes, acompanyant els nostres guanyadors i guanyadores…

Enhorabona a tots!

1r premi de batxillerat al projecte “L’aposta de SEAT i l’existència d’un nou futur a l’automoció”, realitzat pel Marc Sabrià Penya i l’Alejandro Tortolero.

 

1r premi de grau mitjà al projecte “Ajupar, Casal d’aprenentatge”, realitzat per la Paula Prades, la Júlia Puiggròs, el Rubén Pérez i l’Ainhoa Nicole Piñero.

 

2n premi de grau mitjà al projecte “Roqued SAD”, realitzat per la Irene Martínez, la Vanesa Ruíz, la Lucía Egea, l’Anna Fèlix i la Mónica Flores.

 

1r premi de grau superior al projecte “L’educació emocional a l’aula”, realitzat per la Judith Ros,  la Rosalia Llenas i la Maria del Mar García.

 

2n premi de grau superior al projecte “Alternights”, realitzat per la Susana Bravo, la Laura Burgos, el Noel Domínguez, la Núria Martínez, la Sabrina Mas i l’Alexis Soto.

 

3r premi de grau superior al projecte “Gènere i diversitat”, realitzat per la Valeri Galindo, la Gènia Jiménez i l’Alba Lanchas.

 • Primer any que ens presentem al concurs Catskills pel CFGM Atenció a persones en situació de dependència (28/04/21):
Catskills 21

Premiades pel punt de llibre: la Júlia Castellví de 2n ESO i la Lucia Peña de 1r ESO.

Premiats per la portada de l’agenda i carpeta: el Norbert Moraru, la Paola Calleja i la Lorena da Silva de 4rt ESO.
Moltes felicitats a tots!