Loader
 

Història

El primer any, el curs 93-94, les classes es van realitzar al Centre Cívic. Noranta alumnes que van començar amb 3r d’ESO eren els que van iniciar les classes, amb quatre professors voluntaris (Jaume Vives, Neus Anguix, Xavier Piñol i Maria Josep Montserrat.). En aquestes condicions no gaire favorables igualment es van celebrar moltes activitats, tant per celebrar Sant Jordi, amb diferents tallers, com unes altres.

Al curs següent ens vam traslladar al nou centre ja construït. Es cursaria 3r i 4t d’ESO. El nombre de professors va augmentar fins a quinze. Disposaven de tot l’espai perquè l’IES tenia quatre plantes i com eren tant pocs només ocupaven una.

El 6 de novembre del 1994 l’IES va ser inaugurat oficialment. La inauguració va ser presidida pel senyor Joan Maria Pujals, ex conseller d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’alcalde actual José Maria Blanco també va assistir i altres autoritats de la comarca. Aquest mateix any es va elegir el nom de centre. Es van proposar tres: “ La Mata ”, “Distrito Apatxe” i per últim i el que es va elegir: Alexandre Galí.

En el curs 95-96 l’institut opta des del primer moment pels nous ensenyaments quan encara no eren obligatoris. És el primer IES que comença a donar classe de 1r d’ESO de tota la comarca. L’increment d’alumnat no va ser cap problema, el centre tenia de tot. El professorat va anar augmentant i aquell curs s’inicià la vinguda dels professors que procedia de les dues escoles de les qual vam acollir alumnes de 1r, Santa Eulàlia i Les Roquetes. I és a partir del curs 96-97 que l’Alexandre Galí es converteix en el primer centre que té tots els cursos de l’ensenyament obligatori ( 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO) i els dos cursos de Batxillerat.

En el curs 97-98 surt la primera revista GALIES. Es fan molts viatges, a la neu, Itàlia, Galícia… Es celebra el 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, a més de fer altres activitats com el teatre. Es crea el grup GALIÖ amb l’obra “ Se levanta la sesión”. Aquesta agrupació es consolida el curs següent juntament amb els alumnes de 4art quan reben el premi EUROSCOLA. El premi va ser un viatge amb totes les despeses pagades per estar 5 dies a Estrasburg.En aquest mateix curs l’IES es presenta al KIES de Premià i surten victoriosos. Axí mateix s’inicien les jornades d’intercanvi amb els danesos de Fredericia. Per finalitzar el curs el Galí recull el guardó de finalistes del concurs Segon Premi de Convivència Escolar, que atorga la Generalitat de Catalunya.

El curs 99-00 ve marcat per les inundacions a la sala d’actes. Al mes de març, un grup de jugadors holandesos de la selecció juvenil de Korfbal trien el centre per fer un parell de partits de preparació. Es torna a organitzar el viatge a Dinamarca.

Xavier Piñol assumeix el càrrec de Director en substitució de Maria Josep Montserrat en el curs 00-01. En aquest any s’instal·len les taquilles per deixar les motxilles. Com es celebrava l’Any Internacional del Voluntariat el centre va realitzar moltes activitats. Alguns alumnes de l’IES participen a la trobada internacional de dansa anomenada ON THE LINE. L’hort del costat del gimnàs va ser construït en aquest curs. És l’any on es comença a fer el cine fòrum mensual al centre. És el primer curs que una promoció completa acaba els estudis al centre (de 1r d’ESO a batxillerat).

El decrets projectats pel govern del PP el curs 01-provoquen reaccions de protesta a tot el país, amb la convocatoria de diverses vagues.. Al nostre centre també i ens manifestem tots junts per aquest motiu. Les lloses de la façana comencen a caure i abans que puguin causar una gran catàstrofe s’opta per una solució radical: treure-les totes i substituir-les per ciment monocapa. Els alumnes de 4t d’ESO per primer cop van Anglaterra a conviure amb famílies angleses. El Korfbal té molt d’èxit i a sobre els alumnes que el practiquen són molt bons i molts d’ells van a Holanda a participar en torneigs.

El curs 02-03 comença amb façana nova. Es munta una exposició de la Creu Roja. Un més mes tard el centre es mobilitza contra la guerra d’Iraq. A la premsa segueix sortint el tema del Korfbal, els alumnes del nostre centre jugaran en la selecció catalana juvenil, i a l’estiu l’equip guanya la Copa Catalana.

El desè aniversari marca el desenvolupament de les difeents activitats projectades el curs 03-04. L’últim dia de classe abants de les vacaces de Nadal es fa un pessebre humà. Durant el primer trimestre els alumnes de 2n de batxillerat han anat de final de curs a Tenerife. Durant aquest any es celebraren les activitats relacionades amb el Desè Aniversari dins i fora del Centre.

El curs 04-05 comença amb el nou equip directiu format per Laura Sànchez, Rosa Mestres, Maite Vazquez i Montse Haro. També es consolida el projecte aprenents que és una modalitat organitzativa de 4t ESO que té com objectiu que els alumnes es puguin treure el graduat quan acabin els estudis. Aquest projecte consta d’una part acadèmica i una altra de pràctiques en varies empreses. El Galí es pioner en la mediació i continua resolent conflictes positivament mitjançant el diàleg. L’IES s’ obre de portes enfora i aporta exposicions fotogràfiques sobre els fars de Catalunya del fotògraf Joan Ars i els balls populars. Conjuntament amb el grup d’investigadors de Les Roquetes del Garraf presenta dins el programa de festa major d’hivern de Santa Eulàlia un facsímil del treball de recerca d’Antonio Lozano anomenat “El Mediterrani i les platges del Garraf”. El 8 de març dia Internacional de la Dona l’IES col·laborant amb l’Ajuntament confecciona el cartell que homenatge a totes les dones que van lluitar pels seus drets. El Centre Cívic fomenta l’astronomia amb una visita al planetari per alumnes de 2n d’ESO . Col·laborant amb la biblioteca Josep Pla s’exposen sis treballs de recerca duts a terme durant el curs acadèmic. El pregó de la festa major de Sant Joan es fa a càrrec de dues alumnes de batxillerat: Anna Ruiz i Patricia Espin.

El cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció Sociosanitària comença a funcionar el curs05-06. Tantmateix l’IES participa en el “Pla educatiu d’entorn” que afavoreix la llengua catalana i la cohesió social i també un “Pla d’Esport escolar”. Comença un nou projecte de Biblioteca-mediateca escolar, on es realitzen tasques d’aprenentatge i d’informació, a més de gaudir amb la lectura.

Al curs 06-07 es gradua la primera promoció del nou cicle formatiu d’Atenció Sociosanitària. L’IES consolida la seva participació en el “Pla educatiu d’entorn” que afavoreix la llengua catalana i la cohesió social i també un “Pla d’Esport escolar”. El Departament d’Educació ens concedeix dues subvencións per a dos projectes d’innovació educativa en els l’àmbits de la Coeducació en l’esport del Korfbal i de la Mediació escolar, que són un reconeixement a unes tradicions encetades en l’institut.

Els cicles formatius es consoliden, no només amb l’augment de preinscripcions curs a curs sinó amb la concesió al centre, pel part del Departament d’Educació, del cicle de grau superior d’Integració Social pel curs 09-10.