Loader
 

5 de maig “Dia d’homenatge a totes les víctimes espanyoles del nazisme”.

5 de maig “Dia d’homenatge a totes les víctimes espanyoles del nazisme”.

El 5 de maig, és el “Dia d’homenatge a totes les víctimes espanyoles del nazisme”.

Aquesta data és la de l’alliberament, l’any 1945, per part de les tropes aliades, del camp de concentració de Mauthausen, on van ser internats al voltant de 7.500 espanyols, del total de 10.000 que van estar en tots els camps de concentració nazis. Desproveïts de la seva nacionalitat per decisió del govern franquista, declarats apàtrides, els espanyols deportats als camps de concentració nazis van patir innombrables atrocitats.

En el marc del projecte Buchenwald, des del departament de Ciències Socials, ens sumem a aquest homenatge. L’alumnat de 4t d’ESO (grups A i B), ha preparat un acte de commemoració en memòria de les víctimes espanyoles, que farem divendres 5, a les respectives hores de classe de Ciències Socials.

D’altra banda, us informem que l’Associació Buchenwald i l’Associació Veïnal del Barri de Mar us conviden a participar a l’acte d’homenatge i record als deportats del barri, el dissabte 6 de maig, a les 12 del migdia, davant del Centre Cívic de Mar, a Vilanova i la Geltrú.

Mantenir viva la memòria històrica, reflexionant sobre el passat, ens ha de servir per entendre i construir un present, basat en els valors democràtics i en la cultura de la pau i la defensa dels drets humans.

Tal com va dir Neus Català, supervivent de Ravensbrück: “Vam lluitar i no vam guanyar, però sí que hem guanyat, perquè el món d’ara no és el d’abans”.

 

Cordialment,

Dep. de Ciències Socials

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.