Loader
 

27 de gener: Dia de l’Holocaust

27 de gener: Dia de l’Holocaust

El proper divendres 27 de gener, es commemora el Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust. Us adjunto la invitació a la celebració de l’acte comarcal que tindrà lloc a Vilanova, dissabte 28 i on estarem representats per alumnes de 1r de Batxillerat que faran una lectura.

Cada any la commemoració gira al voltant d’un lema. Enguany és Gent corrent, perquè la gent corrent va participar en tots els aspectes de l’Holocaust, la persecució nazi d’altres grups i en els genocidis que van tenir lloc a Cambodja, Ruanda, Bòsnia i Darfur. La gent corrent eren perpetradors, espectadors, rescatadors, testimonis, i la gent corrent eren víctimes.Tots som persones corrents avui en dia que podem ser extraordinàries en les nostres accions. Tots podem prendre decisions per desafiar els prejudicis, plantar cara a l’odi, parlar contra la persecució identitària, comprar de manera responsable. Les persones corrents també són les que impulsen el Dia commemoratiu de l’Holocaust, que lideren les commemoracions comunitàries, que donen suport i animen a tothom que els envolta a participar en projectes de record i educació.

Des del departament de Socials, a les diverses matèries que impartim, impulsem espais per a la reflexió amb l’objectiu d’incidir en el manteniment de la memòria històrica, consolidant els valors democràtics entre els nostres alumnes.

Divendres, també farem un acte de commemoració, amb l’alumnat de 4t, a l’espai que esdevindrà el Jardí de la memòria.

Salutacions,

Departament de Ciències Socials

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.